10 ideeën voor familieplezier thuis op woensdagmiddag

Gezinsleven
Gepubliceerd op 17/04/2024 door R. Liliana

Vraag je je af hoe je je kleine schatten bezig kunt houden op woensdagmiddag? Zoek dan niet verder! Hier zijn 10 ideeën voor activiteiten die van deze tijd van de week een magisch en onvergetelijk avontuur voor het hele gezin maken. Maak je klaar om te creëren, te ontdekken en vooral om te genieten van buitengewone familiewoensdagen!

Workshop schilderen 

Hoe zou je het vinden om je woonkamer om te toveren in een schildersatelier? Haal de verf, kwasten en papier tevoorschijn en laat je kinderen hun creativiteit de vrije loop. Voel je vrij om een thema te kiezen voor elke schildersessie.

Schattenjacht

Je kinderen zullen ongetwijfeld graag meedoen aan een schattenjacht in je huis of tuin. Verstop kleine voorwerpen of aanwijzingen en maak een schatkaart. Het is een geweldige manier om het probleemoplossend vermogen van je kleintjes te ontwikkelen.

Tuinieren met het gezin 

Tuinieren is een ontspannende en leerzame activiteit. Het planten van bloemen of groenten helpt kinderen de cyclus van het leven te begrijpen. Het is ook een kans om ze te leren hoe ze voor de natuur moeten zorgen.

Samen koken

Samen een maaltijd of snack bereiden kan heel leuk zijn. Kies eenvoudige recepten die je kinderen kunnen helpen maken. Zelfgemaakte koekjes en pizza's zijn zeker favorieten!

Filmavond thuis 

Verander je woonkamer in een bioscoop. Kies een familiefilm, maak popcorn en geniet van een gezellige avond onder de dekens. Eenvoudig en gezellig!

Doe-het-zelf workshop

Misschien vinden je kinderen doe-het-zelf-activiteiten leuk, zoals sieraden maken, fotolijstjes versieren of zelf boetseerklei maken. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, ze ontwikkelen ook hun fijne motoriek.

Yoga voor kinderen

Yoga is een prachtige manier om kinderen te leren ontspannen en zich bewust te worden van hun lichaam. Er zijn veel online video's speciaal voor kinderen. Creëer gerust een ontspannen sfeer in je woonkamer.

Interactief lezen

Organiseer een leessessie waarbij jij en je kinderen om de beurt lezen. Dit zal hun liefde voor lezen aanmoedigen en tegelijkertijd hun communicatievaardigheden verbeteren. Twee vliegen in één klap!

Gezinsbordspellen 

Voor een leuke woensdagmiddag met het gezin gaat er niets boven leuke bordspellen. Ze zijn perfect om strategisch denken te ontwikkelen en helpen je om samen een leuke tijd te hebben. Kies spellen die geschikt zijn voor de leeftijd van je kleintjes, en veel plezier!

Muziek

Organiseer thuis een muzieksessie. Je kunt instrumenten bespelen, zingen of dansen. Wat je ook kiest, muziek is een uitstekende manier om je emoties te uiten. Je kleintjes zullen er blij mee zijn!

Met onze 10 geweldige activiteiten voor de woensdagmiddag met het gezin hoef je je geen moment te vervelen! Vergeet het belangrijkste niet: samen quality time doorbrengen en plezier maken. Welke activiteit ga jij als eerste proberen?

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws