5 educatieve apps om je kinderen op een leuke en intelligente manier bezig te houden

Onderwijs
Gepubliceerd op 15/05/2024 door R. Liliana

De schoolvakanties zijn voor veel ouders een uitdaging. Ze vragen zich onder andere af hoe ze hun kinderen op een leuke en leerzame manier bezig kunnen houden. In een wereld die gedomineerd wordt door technologie, zijn educatieve apps een geweldige manier om te leren en tegelijkertijd plezier te hebben. Ontdek onze selectie van de beste educatieve apps, gebaseerd op onderzoekstrends en aanbevelingen van experts. Ontdekking en plezier gegarandeerd!

Veel leerplezier met Duolingo

Met de wereldberoemde app Duolingo kun je een vreemde taal leren door middel van spelletjes en korte, interactieve lessen. Het is ideaal voor kinderen en biedt een leuke benadering van leren die motivatie en betrokkenheid stimuleert.

Beleef een geweldig educatief avontuur met Khan Academy Kids

Khan Academy Kids is gratis, bevat geen advertenties en zit boordevol content. Het biedt een complete leerervaring voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Het zit boordevol activiteiten die zijn ontworpen door onderwijsexperts. Je kinderen kunnen genieten van leuke lessen over wiskunde, lezen en emotionele en sociale ontwikkeling.

Verken, speel en creëer met Toca Life World 

De wereld van Toca Boca moedigt creativiteit en verkenning aan. Elke toepassing is een nieuw avontuur dat kinderen uitnodigt om te spelen in denkbeeldige werelden, zonder regels of precieze doelen. Het is een geweldig educatief hulpmiddel dat verbeelding en onafhankelijkheid stimuleert. 

Leren coderen met ScratchJr

Voor kinderen van 5 tot 7 jaar is ScratchJr de perfecte introductie in de wereld van programmeren. Kinderen moeten blokken in elkaar zetten om verhalen en spelletjes te maken. Ze ontwikkelen hun logica en hun vermogen om problemen creatief op te lossen.

Ontdek de plantenwereld met Montessori Natuur

Montessori Natuur biedt kinderen een geweldige kans om de levenscyclus van planten te ontdekken. Het is ook een kans om te begrijpen hoe belangrijk het is om voor het milieu te zorgen. Met aantrekkelijke afbeeldingen en interactieve activiteiten is het een open venster op de natuur.

Wil je je kinderen op een slimme manier bezig houden tijdens de feestdagen? Profiteer van de grote voordelen van educatieve toepassingen voor kinderen. Door spelen en leren te combineren, helpen ze de vaardigheden en nieuwsgierigheid van jonge geesten te ontwikkelen. Onze selectie is slechts een voorproefje van de vele mogelijkheden. Wees nieuwsgierig en aarzel niet om andere te vinden!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws