Escape Room als gezin: een geweldige activiteit om te delen

Spellen / Speelgoed
Familie uitjes
Gepubliceerd op 25/10/2023 door Morgane

De Escape Game, dat oorspronkelijk uit Japan komt, is in iets meer dan tien jaar uitgegroeid tot een virale activiteit over de hele wereld. Dit meeslepende ontsnappingsspel speelt zich af in een omgeving die speciaal is ontworpen om de verbeelding te prikkelen en het denken te stimuleren. Escape Games spreken mensen van alle leeftijden aan en zijn een genot voor zowel ouders als kinderen. Ben je op zoek naar een leuke activiteit om met je kinderen te delen om jullie band te versterken? Laat je dan meeslepen door de fascinerende wereld van een escape game voor het hele gezin!

 Escape Game: wat is het?

 Nog niet bekend met het escape game concept? Spring in 't Veld legt het je uit! Het is een teamspel waarbij deelnemers worden opgesloten in een themakamer. De spelers hebben een beperkte tijd om een reeks raadsels en puzzels op te lossen.

Hun gezamenlijke doel? Ontsnappen! Om dit te bereiken zijn bepaalde ingrediënten essentieel. Escape Game vereisen effectieve communicatie en logisch denken. Je moet ook in staat zijn om problemen op te lossen en samen te werken met de leden van je team. Zoals je ziet, heeft iedereen een rol te spelen als ze willen slagen!

Spelenderwijs leren dankzij escape games

Escape game zijn perfect om de vaardigheden van je kinderen te ontwikkelen. Ze zijn eenvoudigweg een bron van leren vermomd als vermaak. Dit populaire Escape game stimuleert probleemoplossing, communicatie en samenwerking.

Tijdens het spelen krijgen kinderen de kans om hun hersenen te trainen terwijl ze plezier maken. Ze worden aangemoedigd om kritisch na te denken en in teamverband puzzels op te lossen. Als je je kinderen inschrijft voor deze activiteit, stimuleer je hun cognitieve ontwikkeling en vergroot je hun sociale vaardigheden.

Familiebanden versterken

Net als veel andere activiteiten bieden escape game quality time voor gezinnen. Door samen puzzels op te lossen, versterken ouders en kinderen hun band. Op zoek naar een geweldige manier om dichter bij je kinderen te komen? Trakteer jezelf op onvergetelijke spelletjes!

Een escape game geeft je de kans om je kleintjes beter te leren kennen. Je helpt ze ook om zelfvertrouwen, creativiteit en veerkracht te ontwikkelen. Laat ze zien hoe ze obstakels met zwier kunnen overwinnen!

Escape game: een spel voor alle leeftijden

Een van de sterke punten van escape game is hun aanpassingsvermogen. Vraag je je af of je kinderen oud en vaardig genoeg zijn om te spelen? Geen zorgen: er zijn escape rooms voor alle moeilijkheidsgraden. Sommige bieden eenvoudige puzzels voor jongere kinderen, terwijl andere complexe uitdagingen bieden voor tieners en volwassenen.

Er is vast een kamer die bij je gezin past. Zorg ervoor dat je het juiste ontsnappingsspel kiest voor een geweldig groepsavontuur. Kies vestigingen die spellen aanbieden die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen met kinderen. Op die manier heb je toegang tot minder ingewikkelde puzzels en een leuke sfeer. Een tip: reserveer van tevoren, want escape game zijn erg populair, vooral in het weekend en tijdens de vakantie.

Ons advies voor een geslaagd escape game voor het hele gezin 

Spring in 't Veld raadt je aan om samen als gezin een leuke tijd te hebben:

  • werk als een team: moedig communicatie en samenwerking tussen gezinsleden aan. Luister naar elkaars ideeën en deel jullie ontdekkingen;
  • wees nieuwsgierig en onderzoek: laat geen middel onbeproefd. Verken elk hoekje en gaatje van de kamer op zoek naar aanwijzingen;
  • houd de klok in de gaten: de tijd dringt, dus houd de klok in de gaten en zorg dat je niet te veel tijd verliest aan een bepaalde puzzel;
  • maak plezier en neem de druk weg: het belangrijkste doel is om als gezin plezier te hebben, dus neem niet alles te serieus. Het ontsnappingsspel is een avontuur waarvan je moet genieten!

 Ontsnappingsspellen zijn een spannende en leerzame manier om samen tijd door te brengen als gezin. Ze versterken de band, ontwikkelen belangrijke vaardigheden en bieden een onvergetelijke ervaring. Boek vandaag nog een escape game sessie voor het hele gezin en ga samen op avontuur!

 Vind hier kindvriendelijke escape games bij jou in de buurt!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws