Provinciale landschappen in België: een paradijs voor gezinnen op zoek naar natuur en ontspanning

Familie uitjes
Gepubliceerd op 07/08/2024 door R. Liliana

België zit vol verborgen schatten en prachtige natuurgebieden die perfect zijn voor gezinsuitstapjes. Onder deze juweeltjes onderscheiden de provinciale domeinen zich door hun diversiteit en schoonheid. Deze gebieden, beheerd door de provincies, bieden een waaier aan activiteiten voor jong en oud, van natuurwandelingen tot sportieve en culturele activiteiten. Hier is een selectie van provinciale domeinen om te ontdekken tijdens je volgende gezinsuitstap. 

Provinciaal Domein de Huizingen (Vlaams-Brabant)

domaine provinciaux

Vlakbij Brussel ligt het Provinciaal Domein van Huizingen, een oase van rust. Dit park biedt een idyllische omgeving met uitgestrekte groene ruimten, meren, een dierenpark met geiten, schapen, konijnen, enz. en kinderspeeltuinen. Gezinnen kunnen genieten van een breed scala aan activiteiten, zoals minigolf, zwemmen in het openluchtzwembad en boottochten op het meer. In de winter is een natuurijsbaan een echte traktatie voor wintersportliefhebbers.

Ontdek hier meer over het provinciale domein! 

Provinciaal Domein van Chevetogne (Namen)

Capture d’écran 2024-07-09 à 15.12.26

Het Domaine van Chevetogne is een must voor natuur- en avontuurliefhebbers. Met zijn 550 hectare biedt het een waaier aan activiteiten: 14 thematische speeltuinen, een minigolfterrein, zwembaden en minitreintrajecten. De wandelpaden en thematuinen bieden ook momenten van ontspanning en ontdekking voor het hele gezin. Mis het prachtige dierenpark niet, waar kinderen verschillende diersoorten van dichtbij kunnen bekijken.

Ontdek hier meer over het provinciale domein!

Provinciaal Domein van Wégimont (Luik)

Het Domaine van Wégimont is ideaal voor een gezellig dagje uit met het gezin. Dit park van 22 hectare heeft 3 verwarmde buitenzwembaden, een groot multisportterrein en veel picknickplaatsen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de tuinen en op de wandelpaden, terwijl kinderen zich kunnen uitleven op de speelpleinen en kunnen deelnemen aan evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd.

Ontdek hier meer over het provinciale domein!

Provinciaal Domein Bokrijk (Limburg)

Het Domein Bokrijk is beroemd om zijn openluchtmuseum, dat bezoekers meeneemt op een reis terug in de tijd door reconstructies van traditionele Belgische dorpen. Naast deze unieke culturele ervaring biedt Bokrijk speeltuinen, wandelpaden en interactieve workshops voor kinderen. Gezinnen kunnen ook fietsen huren om de omgeving te verkennen of genieten van de seizoensgebonden evenementen die het park tot leven brengen.

Ontdek hier meer over het provinciale domein!

Provinciaal Domein Puyenbroeck (Oost-Vlaanderen)

Provinciaal-domein-Puyenbroeck-02

Het Domein Puyenbroeck is een uitgestrekt recreatiegebied in de buurt van Gent. Met zijn meren, bossen en weiden biedt het een ideale omgeving voor buitenactiviteiten. Bezoekers kunnen er vissen, golfen en kanoën. Het domein heeft ook speeltuinen, een minigolfbaan en een zwembad. In de zomer voegen shows en animaties voor kinderen een vleugje magie toe aan een toch al betoverende omgeving.

Ontdek hier meer over het provinciale domein!

De Belgische provinciedomeinen zijn perfecte plaatsen voor gezinsuitstapjes en bieden een waaier aan activiteiten voor alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ontdekking, je vindt wat je zoekt in deze ongerepte gebieden. Dus pak je picknick in, trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht naar deze kleine provinciale paradijsjes tijdens je volgende gezinsuitstapje!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws