Schoolvakantiekalender 2024 - 2025 in België

Terug naar school
Gepubliceerd op 14/08/2024 door R. Liliana

Het plannen van je schoolvakanties is essentieel voor het organiseren van je jaar, of je nu familie-uitjes plant, buitenschoolse activiteiten of gewoon lekker ontspannen. De kalender van de schoolvakanties 2024-2025 in België is nu beschikbaar, en het is tijd om deze belangrijke data op je kalender te markeren!

Aarzel niet om onze kalender met alle schoolvakanties te downloaden en op je koelkast te plakken!

5

Terug naar school en eerste vakantie van het jaar

Het schooljaar 2024-2025 begint op maandag 2 september 2024.

Na een paar weken wennen kunnen de leerlingen genieten van hun eerste welverdiende vakantie:

De Allerheiligenvakantie: van maandag 28 oktober tot en met 3 november 2024. Het is de perfecte gelegenheid voor een herfstuitstapje of om je met het gezin voor te bereiden op Halloween!

Een feestelijk einde van het jaar met de kerstvakantie

De eindejaarsfeesten brengen hun deel van vreugde en festiviteiten met zich mee. De kerstvakantie loopt van maandag 23 december 2024 tot zondag 5 januari 2025 en geeft gezinnen de kans om Kerstmis en Nieuwjaar te vieren in een warme en gezellige sfeer.

Kom op krachten in februari met de carnavalsvakantie

Om de tweede helft van het schooljaar door te komen, loopt de carnavalsvakantie, ook wel bekend als de ontspanningsvakantie, van maandag 3 maart tot en met zondag 9 maart 2025. Een goed moment voor een vakantie in de bergen of om de plaatselijke carnavals te ontdekken.

Voorjaarsvakantie: even uitwaaien voor de laatste loodjes

De voorjaarsvakantie, ook wel bekend als de paasvakantie, loopt van maandag 7 april tot paasmaandag 21 april 2025. Het is de ideale tijd om te genieten van de eerste zonnestralen en je voor te bereiden op de komst van warmer weer.

Op weg naar de zomervakantie

Na een druk jaar nemen studenten een laatste pauze voor de zomer met de Hemelvaartsvakantie op 29 mei 2025. Deze feestdag valt op een donderdag en biedt de mogelijkheid om van een lang weekend met het gezin te genieten.

Pinkstermaandag

Tweede Pinksterdag valt op maandag 9 juni 2025.

De zomervakantie

De zomervakantie begint op dinsdag 1 juli 2025. Het is de perfecte tijd om uitstapjes met het gezin te organiseren, deel te nemen aan zomerkampen of gewoon te ontspannen op het strand.

Plan je activiteiten nu!

Om deze rustperiodes optimaal te benutten, is het een goed idee om je activiteiten van tevoren te plannen. Of je nu op vakantie wilt, België wilt verkennen of gewoon wat tijd met je gezin wilt doorbrengen, deze kalender met schoolvakanties 2024-2025 zal je helpen om je jaar te organiseren.

Blijf onze blog volgen voor meer artikelen over reistips en planningsadvies! Wat zijn jouw favoriete vakantiebestemmingen? 

Verken onze site om spannende, gezinsvriendelijke activiteiten te vinden tijdens de schoolvakanties en feestdagen, en maak van elk vrij moment een lonend avontuur voor je kinderen! 

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws