Terug naar school: 6 essentiële apps om je als ouder te organiseren

Drie om te doen
Terug naar school
Gezinsleven
Gepubliceerd op 28/08/2024 door R. Liliana

De start van het nieuwe schooljaar nadert met rasse schreden. Voor ouders betekent deze cruciale periode een wervelwind van dagelijkse activiteiten, overvolle agenda's en lange to-do lijsten. Wil je je de eerste dagen niet overweldigd voelen? Een goede raad: organiseer je. Om je daarbij te helpen, raadt Spring in’t Veld je aan om de 6 favoriete applicaties voor ouders te installeren.

Google Agenda zodat je geen enkele afspraak mist

Als je een stressvrije start van het nieuwe schooljaar wilt hebben, moet je bovenop je schema zitten. Je kunt op Google Agenda rekenen om je daarbij te helpen. Deze applicatie is essentieel voor een efficiënte dagelijkse planning.

In één oogopslag zie je je lessen, vergaderingen, buitenschoolse activiteiten en andere belangrijke gebeurtenissen. Bonus: je kunt je agenda delen met vrienden en familie. Ideaal om de agenda's van het hele gezin te synchroniseren!

Todoist om taken te beheren als een pro

Ben jij iemand die huiswerk vergeet of uitstelgedrag vertoont? Dan is Todoist iets voor jou! Met deze applicatie kun je to-do lijsten maken, ze ordenen op prioriteit en deadlines instellen.

De applicatie heeft een eenvoudige, intuïtieve interface. Het maakt het makkelijk om alles wat je moet doen bij te houden. Je kunt ook herinneringen toevoegen om er zeker van te zijn dat je nooit een belangrijke deadline mist.

Evernote voor het ultieme digitale notitieboek

Ben je een student of ouder die graag alles bijhoudt? Dan is Evernote precies wat je nodig hebt. Met deze applicatie kun je notities maken, artikelen opslaan, lijsten maken en zelfs documenten scannen.

Moet je een presentatie voorbereiden, een boodschappenlijstje maken of ideeën verzamelen voor een project? Vertrouw op deze krachtige tool om alles georganiseerd en bij de hand te houden, waar je ook bent.

Khan Academy helpt kinderen in hun eigen tempo te leren 

Terug naar school betekent revisie en allerlei huiswerk. Wat dacht je ervan om Khan Academy te installeren om het leven van je gezin gemakkelijker te maken? Het is een educatieve applicatie die cursussen aanbiedt in een groot aantal onderwerpen.

Het voorziet in de behoeften van kinderen van alle leeftijden, van basisschool tot middelbare school. Je vindt er uitlegvideo's, praktische oefeningen en toetsen. Het is het perfecte hulpmiddel om kennis te consolideren op het tempo van je kinderen, zonder druk.

Class Timetable voor het beheren van roosters

Class Timetable is een gebruiksvriendelijke en praktische toepassing die leerlingen en studenten op elk moment toegang geeft tot hun lesrooster. Je kunt er gepersonaliseerde weekroosters mee maken.

Je kunt vakken en buitenschoolse activiteiten toevoegen, evenals de plaatsen waar ze plaatsvinden. De tool biedt ook herinneringen voor elke les of activiteit. Je loopt dus geen risico om te laat te komen!

Moshi Kids om kinderen te helpen een goede nachtrust te krijgen

Terug naar school kan een stressvolle tijd zijn voor jonge kinderen. Het is niet ongewoon dat ze een negatieve invloed hebben op hun slaap. Daarom kan Moshi een grote hulp zijn. Het is een meditatie- en ontspanningsapp die speciaal is ontworpen voor kinderen.

Het bevat rustgevende verhaaltjes en ademhalingsoefeningen om kleintjes te helpen rustig in slaap te vallen. Perfect om elke schooldag met energie en goed humeur aan te pakken!

De start van het nieuwe schooljaar is een hoogtepunt in het jaar, vol emoties en mentale stress. Een goede organisatie kan dan het verschil maken. De speciale toepassingen voor ouders in onze selectie zijn echte juweeltjes. Ze kunnen je helpen je taken en planning te beheren en voor je welzijn te zorgen. Aarzel dus niet om ze uit te proberen en degene te vinden die het beste bij je past!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws