Wat te doen deze week ?

Familie uitjes
Gepubliceerd op 23/07/2024 door R. Liliana

Benieuwd wat je deze week kunt doen? Zoek niet verder! Bekijk onze ideeën voor leuke, leerzame en verrijkende activiteiten voor het hele gezin. Of je nu op zoek bent naar avonturen in de buitenlucht, culturele activiteiten of ontspanning, wij hebben de beste opties voor je geselecteerd deze week.

1. Bezoek een interactief museum

Interactieve musea zijn perfect voor zowel kinderen als volwassenen. Ontdek deze week de boeiende tentoonstellingen in Natuurwetenschappen Museum in Brussel. Mis de dinosauruszaal niet, waar je kinderen deze prehistorische wezens op een leuke manier kunnen ontdekken. Een ideaal bezoek voor wie zich afvraagt wat er educatief te doen is.

2. Boswandelingen 

Benieuwd wat je buiten kunt doen? Profiteer van het mooie weer om te gaan wandelen in een van de prachtige bossen van België. Het Zoniënwoud biedt een brede waaier aan paden voor alle niveaus. Een uitstapje in het hart van de natuur is de ideale manier om nieuwe energie op te doen en tijd door te brengen met je gezin.

Randonnée en foret

3. Creatieve workshops voor kinderen 

Stimuleer de creativiteit van je kinderen door ze in te schrijven voor kunstworkshops. Het Centre d'Expression et de Créativité (CEC) biedt verschillende artistieke activiteiten, van schilderen tot beeldhouwen. Deze workshops zijn een geweldige kans voor kinderen om hun verbeelding te uiten terwijl ze plezier hebben. Perfect voor wie op zoek is naar iets creatiefs om te doen.

4. Pret- en recreatieparken

Breng een onvergetelijke dag door in een pretpark. Walibi Belgium is een populaire bestemming met attracties voor alle leeftijden, shows en waterspeeltuinen. Zorg ervoor dat je de openingstijden en gezondheidsvoorschriften controleert voor je bezoek. Een ideaal antwoord voor wie zich afvraagt wat te doen voor de lol.

Parc d'attraction

5. Openlucht bioscoop

Er gaat niets boven een film kijken onder de sterrenhemel. Deze week organiseren verschillende parken in Brussel openluchtvoorstellingen van films voor het hele gezin. Neem een deken en wat snacks mee en geniet van een unieke filmavond. Een leuk idee voor wie 's avonds iets te doen zoekt. 

6. Ontdek de lokale markten

Lokale markten zijn de perfecte plek om verse, ambachtelijke producten te ontdekken. De markt van Flagey staat bekend om zijn gezellige sfeer en kleurrijke kraampjes. Wandel langs de kraampjes en proef de lokale lekkernijen. Ideaal voor wie zich afvraagt wat te doen in het weekend. 

7. Kookles voor het hele gezin

Waarom niet samen leren koken? Veel kookworkshops bieden kindvriendelijke lessen aan. Probeer nieuwe recepten uit en bereid als gezin een heerlijke maaltijd. De workshops Cook & Book zijn bijzonder populair en bieden een leuke en leerzame culinaire ervaring. Perfect voor wie op zoek is naar iets om met het gezin te doen.

Cours de cuisine

8. Ontdek de Belgische kastelen

België is rijk aan geschiedenis en architectuur. Ontdek kastelen zoals Château de La Hulpe en Kasteel van Gaasbeek. Deze historische locaties bieden rondleidingen en activiteiten voor kinderen. Een uitstekende optie voor wie op zoek is naar iets cultureels om te doen.

Conclusie

Er is deze week zoveel te doen in België! Of je nu op zoek bent naar avonturen in de buitenlucht, culturele activiteiten of creatieve momenten, er is voor elk gezinslid wat wils. Plan je week nu en haal het beste uit al deze ongelooflijke ervaringen.

Met deze suggesties hopen we dat je een verrijkende en leuke week zult hebben. Fijne ontdekkingen en veel plezier!

Volg ons

Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws